city
Helmond Danish

Aantal voertuigen:

2 bussen

8 vrachtwagens

2 elektrische personenvoertuigen, 4 personenvoertuigen 

10 taxi's

12 hulpdiensten

 

Totaal aantal chauffeurs

52

Aantal wegkant stations

24 in Helmond
11 langs de A270
7 in Eindhoven

De Nederlandse pilot site bevindt zich in Helmond  en Eindhoven en maakt onderdeel uit van de “Dutch Integrated Test site for Cooperative Mobility” (DITCM), in het zuidelijk deel van Nederland. De test site bevindt zich middenin de Brainport regio, een concentratie van hightech industrie, waaronder een groot aantal bedrijven dat actief is in de automobiel- en mobiliteitssector en vele innovatieve midden- en kleinbedrijven.

De Compass4D Helmond-Eindhoven pilot site bouwt voort op de bestaande coöperatieve infrastructuur die is aangelegd in het kader van verschillende projecten zoals CVIS, SAFESPOT, FREILOT, eCoMove, DriveC2X, SPITS en CONTRAST. De pilot site, die de bebouwde kom van Eindhoven via 10 Km snelweg (A270) met de bebouwde kom van Helmond verbindt, is een belangrijke route voor forenzen en goederenvervoer. De eindgebruikers zijn goed vertegenwoordigd door de actieve deelname van een internationaal transportbedrijf, een openbaar vervoerbedrijf en de regionale hulpdiensten.

Alle drie de diensten van het Compass4D project zullen worden geïmplementeerd, met als doel de coöperatieve diensten zowel in een stedelijke als in een interstedelijke  omgeving uit te rollen.

In Helmonds beleid ten aanzien van mobiliteit (“Helmond Mobiel 2015”) is een beter gebruik van de bestaande infrastructuur door het gebruik van coöperatieve technologie opgenomen als één van de speerpunten. Helmond is er ook van overtuigd dat ITS een positieve bijdrage zal leveren aan zowel de veiligheid op de weg als de luchtkwaliteit. Hierdoor heeft Compass4D een perfecte aansluiting bij de doelstellingen van Helmonds beleid op het gebied van milieu en mobiliteit.

Pilot Site Leader:

Partners:

Associated Partners:

 

 

 
 
 
 
To page top